Als student besparen op internetkosten

Het leven van een student gaat niet alleen maar over bier, feesten en studeren. Het leven als student kan ook hard zijn, zeker wanneer je het hebt over financiën. Als student wil je liever jouw centen kwijt aan een drankje, dan aan vaste lasten zoals internetkosten. Het is noodzakelijk om als student internet te hebben, maar  de kosten zijn minder prettig. Gelukkig kun je als student heel wat besparen op internetkosten. In dit artikel geven wij tips hoe je als student extra voordelig een internetabonnement kunt afsluiten.

Aantal Mb/s
Het eerste waarop je kunt besparen, is het aantal Mb/s (Megabits per seconde). Het aantal Mb/s geeft aan hoe snel je internet is. Hoe meer Mb/s, hoe duurder het abonnement over het algemeen is. Wanneer je kunt inschatten hoeveel Mb/s je per maand nodig hebt, kun je al een veel voordeliger abonnement kiezen. Als student heb je veel internet nodig, dus wees weer niet al te zuinig. Kies een realistisch aantal Mb/s en geniet van een voordeliger abonnement.

Abonnementen
Het is belangrijk om te kijken naar welk abonnement je hebt. In veel gevallen zijn het combinatieabonnementen inclusief tv- en telefoonkosten. Veel studenten maken hier helemaal geen gebruik van. Je kunt dan de provider bellen om een voordeliger abonnement met alleen internet af te sluiten. Je kunt natuurlijk ook opzoek gaan naar een andere provider. Zoek een abonnement waarbij je alleen hoeft te betalen voor wat je echt gebruikt. Heb je geen tv? Betaal dan ook niet voor tv-kosten bij een abonnement.

Internet vergelijken
Wanneer je op zoek gaat naar een ander abonnement, is het belangrijk om jouw opties te kunnen vergelijken. Heb je een mooi aanbod gevonden? Doe dan toch een test om dit abonnement te vergelijken met andere aanbiedingen op de markt. Misschien vind je wel hetzelfde abonnement, maar dan een stuk goedkoper. Door internetabonnementen te vergelijken, kun je snel en gemakkelijk de beste aanbieder vinden. Het kan soms een paar euro tot een paar tientjes per maand schelen. Dit geld kun je natuurlijk veel beter gebruiken als student. Internet vergelijken is misschien wel de beste tip om veel geld te besparen op jouw internetkosten.

Studentenkorting
Ondanks dat het financiële leven als student niet altijd over rozen gaat, heb je als student ook vaak net wat meer geluk. Studentenkorting krijg je op heel veel producten en services, zo ook op internetabonnementen. Veel providers kunnen het leven van studenten zo net een beetje eenvoudiger maken. Ga op zoek naar providers die een studentenkorting aanbieden en geniet van de beste deals.

Wil je als student meer geld op zak hebben? Bekijk dan hoe je kunt besparen op vaste lasten. Wanneer je jouw internetkosten bekijkt en vergelijkt, kan dat heel wat geld schelen. Betaal alleen voor wat je gebruikt en kies daarom een bundel met alleen internet. Geniet van meer geld per maand door een goed en voordelig internetabonnement af te sluiten.

Lees ook: Tips voor studenten met een schuld

Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij.

Plaats een reactie

Sitemap