8 Power snacks voor tijdens college

Sommige colleges zijn vaak dodelijk saai. Een docent dreunt een Powerpoint op en zegt af en toe iets nuttigs. Toch is het van belang dat je ze volgt, zodat je immers de vakken haalt en overgaat naar het volgende jaar. Een energieboost is dan net wat je nodig hebt zodat je aandacht er nog eventjes bij kunt houden. Probeer het uit met de onderstaande power snacks! 

1. Rijstwafel met pindakaas en banaan

Een wel bekend ontbijtje of tussendoortje bij de sport freaks onder ons. En niet voor niets natuurlijk. Deze belegede rijstwafel is rijk aan eiwitten, vezels en natuurlijke suiker die je een goeie oppepper geven wanneer je even indut. Tip: maak ze ‘s ochtends thuis en neem ze mee naar college. Maarrr wacht niet té lang met op eten want anders heb je zachte rijstwafels ;).

Power snacks

2. Bananaas

Natuurlijk kun je een banaan ook zonder rijstwafel en pindakaas eten. Een banaan is een handige snack die je overal mee naar toe kan nemen en eenvoudig pelt. Door de hoeveelheid kalium en natuurlijke suikers krijg je weer een energie boost en kun je je aandacht er weer bijhouden. Budgettip: bij supermarkt Jumbo altijd 5 bananen voor 1,-!

power snacks

3. Noten en gedroogd fruit

Deze snack bevat vooral veel goede vetten en eiwitten. Noten zijn langzaam verbrandend voedsel wat betekent dat je langer vol zit en minder snel trek krijgt. Het gedroogde fruit zorgt voor een beetje zoetheid in de mix. Een handje vol is voldoende, te veel koolhydraten zorgt juist voor een lage bloedsuikerspiegel. En daar wordt je weer moe van. In de supermarkt kun je tegenwoordig handige mix bakjes kopen (2 á 3 euro).

Power snacks

4. Avocado

Neem een broodje met avocado mee naar college. Voeg wat zout en peper toe voor wat extra smaak en eventueel twee plakjes tomaat. Avocado’s zijn rijk aan natuurlijke vetten, vezels en bevat juist weinig koolhydraten. Door deze combinatie voedingsstoffen zal je in een mum van tijd een energieboost voelen en weer een tijdje scherp zijn. Budgettip: op de markt worden advocado’s regelmatig goedkoop verkocht (lees: 1+1 of voor 50 per stuk!).

power snacks

5. Yoghurt

Maak thuis een bakje yoghurt met muesli en fruit die je kunt meenemen. Even lekker lepelen en luisteren te gelijk. In yoghurt zitten veel eiwitten die zorgen voor meer energie. Daarnaast bevat het calcium, kalium, vitamine B2 en B12 die je helpen de laatste uurtjes door te komen.

power snacks

6. Bananenchips!

Een chips variant op de banaan. Klink geweldig niet? In bananenchips zit eigenlijk de zelfde voedingswaardes als in een verse banaan. Wel zit er soms iets meer suiker in. Dit komt omdat het vocht bij gedroogd fruit onttrokken wordt waardoor de voedingsstoffen allemaal heel geconcentreerd zijn. Krijg je al trek? Bekijk dan hier een recept voor het maken van bananenchips.

Power snacks

7. Suikervrij

Probeer niet al te veel suiker te eten tijdens een schooldag. Suiker zorgt er namelijk voor dat je in eerste instantie een energieboost krijgt maar volgens een ‘suikerdip’. Dit komt omdat het suiker meteen in je bloed terecht komt waardoor je bloedsuikerspiegel omhoog schiet. Na een tijdje daalt de bloedsuikerspiegel weer en voel je slaperig worden en kunt je concentratie er moeilijk bijhouden. Laat frisdrank, donuts en frikandelbroodjes liggen tot na de colleges en neem iets natuurlijks zoals een banaan of noten.

Power snacks

8. Koekjes

Naast die ongezonde roze koeken en suikerwafels bestaan er ook gezonde koekjes die je prima als tussendoortje kunt eten. Zelfs in de supermarkt zijn gezonde varianten verkrijgbaar zoals ontbijtbescuits met volkoren of granen. Deze zorgen voor een aanvulling op je koolhydraten. Deze hebben over het algemeen een slechte reputatie maar koolhydraten zorgen zeker voor nieuwe energie voor de hersenen en concentratie in de vorm van glucose. Natuurlijk kun je zelf ook aan de slag gaan met het bakken van gezonde koekjes. Bekijk de pagina van Chickslovefood.com eens.

Plaats een reactie

Sitemap