5x waarom je lid moet worden van een studentenvereniging

Ga jij binnenkort beginnen met studeren? Als je een leuke studie hebt uitgekozen in een toffe studentenstad, staat jou een leuke en spannende tijd te wachten. Ze zeggen tenslotte niet voor niets dat je studententijd een tijd is om nooit meer te vergeten! Als je gaat studeren, krijg je de mogelijkheid om lid te worden van een studentenvereniging. Waarom je lid zou moeten worden van een studentenvereniging? Wij zetten hieronder vijf goede redenen op een rij!

De stad verkennen

Een van de voordelen van lid worden van een studentenvereniging, is dat je hierdoor op een eenvoudige manier kennis kunt maken met de stad waar je gat studeren. Studentenverenigingen organiseren namelijk vaak leuke activiteiten door de stad, waardoor jij de kans krijgt om alles te ontdekken. En niet te vergeten is dit de ideale manier om toffe hotspots te ontdekken, waar je in jouw studententijd vaker naartoe kunt gaan. Een leuke speurtocht of kroegentocht: bij een studentenvereniging kan het allemaal voorbijkomen. Zo ken jij jouw studentenstad binnen een korte tijd al helemaal op je duimpje!

Het vergroten van je netwerk

Waarom je lid zou moeten worden van een studentenvereniging? Omdat dit jou de kans geeft om je netwerk te vergroten. Hoewel het misschien in het begin een beetje spannend is omdat je geen of weinig mensen kent, zal dit steeds soepeler gaat. Je leert binnen een korte tijd veel nieuwe mensen kennen en op deze manier kun je jouw netwerk dus flink vergroten. En een groter netwerk is altijd mooi meegenomen, zeker tijdens je studietijd. Of je nu een studentenkamer zoekt of iemand nodig hebt voor een interview: wie weet kun je via jouw opgebouwde netwerk van je studentenvereniging wel aan de juiste persoon komen. En dat is natuurlijk hartstikke fijn. Hoe groter je netwerk, hoe groter de kans is dat je uiteindelijk bij de juiste persoon uitkomt.

Je kunt vrienden voor het leven maken

Een ander groot voordeel van lid worden van een studentenvereniging is dat je hierdoor de kans krijgt om vrienden voor het leven te maken. Doordat je veel nieuwe mensen leert kennen in een korte tijd, zal je ongetwijfeld met meerdere mensen een band opbouwen. En dit kan leiden tot mooie vriendschappen, wat natuurlijk mooi meegenomen is. Wie weet heb jij straks in je studententijd wel een hele nieuwe vriendengroep waar je allerlei leuke dingen mee kunt doen. Zo wordt jouw studententijd vast nóg leuker.

Het staat goed op je cv

Waarom je ook zeker lid kunt worden van een studentenvereniging, is omdat dit je voordeel kan opleveren. Het lid zijn van een studentenvereniging kan namelijk goed staan op je cv. Waarom dit zo is? Omdat je bij een studentenvereniging verschillende functies kunt uitoefenen. Vaak kun je zelf aangeven wat je leuk lijkt. Als een bepaalde functie dan openstaat, kun je jezelf hier beschikbaar voor stellen. Als lid van een studentenvereniging onderneem je dan veel en hierdoor ben je al veel bezig met bijvoorbeeld het organiseren en plannen. Dit laat zien dat je al verantwoordelijkheidsgevoel en toewijding hebt, waar werkgevers vaak naar op zoek zijn. Het is dus zeker een pluspunt op je cv als je bij een studentenvereniging zit en regelmatig dingen organiseert.

Je doet veel leuke activiteiten

Deze hoort natuurlijk ook absoluut in dit rijtje thuis. Een groot voordeel van lid zijn van een studentenvereniging is dat je hierdoor veel leuke activiteiten kunt ondernemen. Je kunt bij een studentenvereniging dan ook aan van alles denken. Van leuke borrels en sportcompetities tot stedentripjes en leuke evenementen: als je lid bent van een studentenvereniging komt dit in je studietijd vast allemaal voorbij. Je zult je dan ook niet snel vervelen als je jezelf aansluit bij een studentenvereniging, want er staat vaak wat leuks op de planning. Op deze manier wordt jouw studietijd gevuld met toffe activiteiten en kun je optimaal van deze periode genieten.

Leuke activiteiten

Kortom: er zijn zeker goede redenen om lid te worden van een studentenvereniging. Je kunt hiermee het maximale uit je studententijd halen en een tijd tegemoet gaan om nooit meer te vergeten. Als je dus binnenkort gaat beginnen met studeren, kun je zeker nadenken over het aansluiten bij zo’n vereniging. Je kunt jezelf hier uiteraard ook eerst even over inlezen voordat je een definitieve beslissing maakt. Vaak krijg je bij jouw studie de kans om hierover ingelicht te worden. Als jij zin hebt om veel vrienden te maken en de meest toffe dingen te doen, kan het in ieder geval zeker de moeite waard zijn om te overwegen!

Plaats een reactie

Sitemap