5x rare boetes in het buitenland

Even opletten als je deze zomer naar het buitenland gaat. Word je regelmatig gek van alle regeltjes in Nederland? In het buitenland kunnen ze er ook wat van! Lees voor je vertrek de onderstaande regels even door om een fikse boete te voorkomen!

Wij hebben 5 rare boetes in het buitenland voor je een rijtje gezet:

1. Flipflops in de auto in Frankrijk

Op een warme zomerdag in Frankrijk doe je waarschijnlijk niet anders dan rond lopen in een korte broek, hemdje en teenslippers. Lopend is dat helemaal prima maar in Frankrijk is het verboden om auto te rijden met slippers aan. Als de politie dat ziet heb je een bon van 75 euro aan je broek.

2. Navigatie via je smartphone in Frankrijk

Gebruik jij regelmatig je smartphone als navigatie tijdens het auto rijden? Doe dit niet tijdens een vakantie in Frankrijk! Daar mag namelijk geen scherm, smartphone, tablet of dvd-speler in het gezichtsveld van de bestuurder zijn. Een navigatiesysteem is wel toegestaan. Even lenen bij je ouders, buren of vrienden dus ;).

3. Benzine checken in Duitsland

Op roadtrip naar of via Duitsland? Let er dan op dat je voor vertrek voldoende benzine in de tank hebt. Zonder benzine op de Autobahn stranden is niet alleen vervelend maar ook een ernstige overtreding en het gaat je aardig wat kosten. Zorg dat je voor vertrek de route en benzinestations checkt! Zet desnoods een extra tank benzine op de achterbank.

4. Bubblegum in Singapore

In Singapore is verboden om in het openbaar kauwgom te kauwen. Er staat dan ook een boete van 600 euro! Gelukkig is het dan ook niet te koop in het land. Kun je niet zonder een verfrissende vriend in je mond? Neem het dan mee vanuit Nederland en kauw niet in het openbaar. Bespaart je een aardige boete!

5. Dubai

Een romantisch weekendje naar het verre Dubai? Doe maar even niet! Het is namelijk niet toegestaan om te zoenen en te knuffelen op straat! Op het verrichten van seksuele handeling in het openbaar staan zelfs gevangenisstraffen… Ook is het drinken van alcohol in het openbaar not done. Alcohol drinken in je hotelkamer is wel legaal maar het is lastig om er aan te komen.

Plaats een reactie

Sitemap