5x handige apps voor studenten

Als student ben je waarschijnlijk vergroeid met je smartphone. Het apparaat gaat letterlijk overal mee naar toe en je raak al in paniek als je hem 2 minuten kwijt bent. Gelukkig is het niet alleen een leuk apparaat maar ook nog eens heel praktisch. Daarom hebben wij vijf handige apps voor studenten op een rij gezet!

1. Goedkoop eten scoren

Deze app is de afgelopen tijd razend populair geworden. Met de app kun je producten die op of net over de datum zijn kopen voor een leuk prijsje. De Too good to go app gaat voedselverspilling tegen en verkoop de producten in ‘magic boxen’.  De producten van bakkerijen, supermarkten of restaurants die jij koopt werden voorheen weggegooid. Wat er in de magic box zit, is altijd een verrassing! Wat je wel weet is dat je bijna altijd een goede deal te pakken hebt! Let op: de app is populair waardoor de boxen snel opraken.

To good to go is gratis te downloaden voor iOS en Android.

2. Profiteer van je studentenstatus

Nog een slimme tip om te besparen op uitjes en boodschappen is de Knaek app. Met deze app zie je waar jij als student korting kunt krijgen. Voorbeelden van kortingen zijn 2e hamburger gratis, 25% korting op een knipbeurt of gratis een uur paintballen. Voor iedere studentenstad zijn de deals verschillend.

Knaek is gratis te downloaden voor iOS en Android. De Knaek code (die je nodig hebt) kost 20 euro per collegejaar. 

apps voor studenten

3. To do’s op een rij

Met een paar handigheidjes kun je er voor zorgen dat jij je (studie)planning dik voor elkaar hebt. Onze favoriete app om te plannen is stipt met nummer 1 Wunderlist. Met deze app kun je verschillende categorieën aanmaken en daar al je to do’s inzetten en inplannen voor een bepaalde datum. Als je een taak hebt voltooid, kun je deze afvinken. Tussentijds krijg je handige notificaties zodat je de to do’s niet kunt vergeten!

Wunderlist is gratis te downloaden voor iOS en Android.

apps voor studenten

4. Bijverdienen met apps

Wist je dat je met sommige apps geld kunt verdienen? Geld is natuurlijk iets wat studenten altijd wel kunnen gebruiken. Eerder schreven wij al eens een blog over 10x geld verdienen met apps via je smartphone. Met de Roamler app kun je bijvoorbeeld maandelijks al gauw een paar tientjes bij verdienen. Met de app kun je simpele opdrachten uitvoeren in winkels, horecagelegenheden of gewoon thuis achter je bureau. Meer apps voor studenten waarmee je geld kunt verdienen vind je in het artikel hierboven.

Roamler is gratis te downloaden voor iOS en Android. 
apps voor studenten

5. Wie is de sjaak?

Hoe handig zou het zijn als een app willekeurig iemand kiest die vanavond bier moet halen of de lege bierkratjes moet inleveren? Met vrienden of met meerdere huisgenoten biedt de Chwazi Finger Choose app uitkomst. Deze app beslist wie een bepaalde taak moet uitvoeren. Je kunt de app ook gebruiken als je moet beslissen wie er begint met een spelletje.

Chwazi is gratis te downloaden voor iOS en Android. 

apps voor studenten

*afbeeldingen zijn screenshots uit Google Play Store 

Lees ook: 10x geld verdienen met apps via je smartphone

1 gedachte over “5x handige apps voor studenten”

Plaats een reactie

Sitemap