5x goedkoopste bestemmingen in Europa

Heb je je zinnen gezet op een leuke stedentrip maar mag het niet te veel kosten? Wij hebben de goedkoopste bestemmingen in Europa voor je uitgezocht! Geniet voor een budget prijsje in deze bekende en (nog) relatief onbekende steden!

Goedkoop bestemmingen Europa

1. Krakau, Polen

Krakau is een van de mooiste steden van Polen. Deze stad is voor het grootste gedeelte ongeschonden gebleven in de Tweede Wereldoorlog. Als je op zoek bent naar cultuur en historie ben je in Krakau zeker aan het goede adres! Een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz mag volgens de meeste toeristen niet ontbreken bij een bezoek aan Krakau. Boek al een stedentrip
naar Krakau voor een paar tientjes.

2. Boedapest, Hongarije

Net als het Poolse Krakau is Boedapest de laatste jaren erg in trek bij reizigers. Dit is zeker niet voor niets want voor een paar tientjes vlieg je al naar deze prachtige stad! Proef de sferen in de twee stadsdelen Boeda (aan de westoever) en Pest (aan de oostoever). Ga voor een prikkie uit eten, bezoek een van de thermale baden of beklim de Gellértberg voor een prachtig uitzicht over de stad. Bekijk hier aantal betaalbare hotels in Boedapest.

3. Vilnius, Litouwen

Een nog relatief onbekende hoofdstad voor de meeste Nederlanders in Oost-Europa. Toch is Vilnius een van de goedkoopste bestemmingen in Europa! De stad staat bekend om haar pittoreske straatjes, de ongerepte natuur net buiten de stad en de gezellige restaurantjes.

Boodschappen doen is een stuk goedkoper dan in Nederland. Ook uit eten gaan kan voor een prikkie en kost je ongeveer 10 euro per persoon inclusief halve liter bier (ongeveer 1 euro). Andere bezienswaardigheden in Vilnius zijn de Sint-Annakerk, de Kathedraal van Vilnius en de Gediminas toren.

4. Praag, Tsjechië

Een prachtige binnenstad, spotgoedkope liters bier en altijd iets te beleven op gebied van uitgaan, cultuur en historie! Hoewel de Tsjechische economie de laatste jaren steeds beter wordt, liggen de prijzen nog steeds ver beneden West-Europese prijzen. Vooral het lokale bier en andere alcoholische drankjes kun je zeer goedkoop nuttigen. Activiteiten die je kunt ondernemen in Praag zijn bijv. het bezoeken van de Karelsburg, de Praagse Burcht of het astronomisch uurwerk op het oude stadsplein. Bekijk hier alle betaalbare deals naar Praag.

5. Athene, Griekenland

Niet meteen een stad waar je aan denkt bij de goedkoopste bestemmingen van Europa. Toch is Athene echt de allergoedkoopste stad van West-Europa! Dit komt mede door de crisis die het land heeft meegemaakt. Spotgoedkoop eten doe je op de centrale markt tussen de Monastiraki en het Omonia plein in de oude binnenstad of in een van de buitenwijken. Bezoek gratis de Filopappou heuvel, Museum of Greek Costume of maak een wandeling door de prachtige oude straatjes van Athene.

Goedkoopste bestemmingen in Europa

Goedkoopste reisbestemmingen Europa

In de vijf steden die hierboven zijn benoemd weet je zeker dat je minder geld uitgeeft dan in andere Europese bestemmingen. De prijzen die hierboven zijn benoemd zijn relatief en kunnen veranderen. Andere goedkope bestemmingen in Europa die hierboven niet zijn benieuwd zijn Riga (Letland), Warschau (Polen), Belgado (Servië) en Sofia (Bulgarije).

Ben je op zoek naar een bestemming waar je goedkope biertjes kunt nuttigen? Dan is dit artikel misschien iets voor jou. We zochten uit waar je in Europa het goedkoopste bier kunt bestellen. Altijd handig om te weten!

Lees ook: Waar drink je het goedkoopste bier van Europa?

Plaats een reactie

Sitemap