5x goedkoopste bestemmingen in Europa

Heb je je zinnen gezet op een leuke stedentrip maar mag het niet te veel kosten? Wij hebben een aantal goedkope bestemmingen in Europa voor je uitgezocht! Geniet voor een budget prijsje in deze bekende en relatief onbekende steden!

Goedkoop bestemmingen Europa

1. Krakau, Polen

Krakau is een van de mooiste steden van Polen. Deze stad is voor het grootste gedeelte ongeschonden gebleven in de Tweede Wereldoorlog. Als je op zoek bent naar cultuur en historie ben je in Krakau zeker aan het goede adres! Een bezoek aan het concentratiekamp Auschwitz mag volgens de meeste toeristen niet ontbreken bij een bezoek aan Krakau. Boek al een stedentrip
naar Krakau voor een paar tientjes.

2. Boedapest, Hongarije

Net als het Poolse Krakau is Boedapest de laatste jaren erg in trek bij reizigers. Dit is zeker niet voor niets want voor een paar tientjes vlieg je al naar deze prachtige stad! Proef de sferen in de twee stadsdelen Boeda (aan de westoever) en Pest (aan de oostoever). Ga voor een prikkie uit eten, bezoek een van de thermale baden of beklim de Gellértberg voor een prachtige zonsopgang. Bekijk hier vliegtickets voor een stedentrip naar Boedapest.

3. Vilnius, Litouwen

Een nog relatief onbekende hoofdstad voor de meeste Nederlanders in Oost-Europa. Toch is Vilnius een van de goedkoopste bestemmingen in Europa! De stad staat bekend om haar pittoreske straatjes, de ongerepte natuur buiten de stad en de gezellige restaurantjes. Boodschappen zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en uit eten kost je ongeveer 10 euro p.p inclusief halve liter bier (1 euro)!

4. Praag, Tsjechië

Een prachtige binnenstad, spotgoedkope liters bier en altijd iets te beleven op gebied van uitgaan, cultuur en historie! Hoewel de Tsjechische economie de laatste jaren steeds beter wordt, liggen de prijzen nog steeds ver beneden West-Europese prijzen. Vooral het lokale bier en andere alcoholische drankjes kun je zeer goedkoop nuttigen. Activiteiten die je kunt ondernemen in Praag zijn bijv. het bezoeken van de Karelsburg, de Praagse Burcht of het astronomisch uurwerk op het oude stadsplein.

5. Athene, Griekenland

Niet meteen een stad waar je aan denkt bij de goedkoopste bestemmingen van Europa. Toch is Athene echte de allergoedkoopste stad van West-Europa! Echt goedkoop eten kun op de Centrale markt tussen de Monastiraki en het Omonia plein in de oude binnenstad. Bezoek gratis de Filopappou heuvel, Museum of Greek Costume of maak een wandeling door de prachtige oude straatjes van Athene.

Goedkoopste bestemmingen in Europa

Goedkope reisbestemmingen Europa

In de vijf steden die hierboven zijn benoemd weet je zeker dat je minder geld uitgeeft dan in andere bestemmingen in Europa. De prijzen die hierboven zijn benoemd zijn relatief en kunnen veranderen.

Plaats een reactie

Sitemap