5x eiwitrijk eten voor minder dan 3 euro

Superfoods, dure shakes en maximaal trainen is hot. Je kunt amper door je timeline scrollen zonder super, strakke lijven en uber gezond eten te spotten. Maar niet iedereen heeft een dikke bankrekening om shakes en exotische producten te bekostigen. Daarom 5x eiwitrijk eten voor minder dan 3 euro. 

Havermout

Veel sporters zweren bij een kom havermout in de ochtend. Het bevat veel eiwitten, koolhydraten en vetten maar bevat relatief weinig calorieën. Havermout vertraagt de mate waarin energie vrijkomt waardoor je lekker lang vol zit en minder snel gaat snacken. Strooi er wat blauwe bessen en frambozen (ingevroren, goedkoper!) overheen, een zwarte kop koffie erbij en smullen maar. Het goedkoopste pak havermout koop bij je bij AH voor ongeveer 40 cent.

Zoete aardappel

Deze groente bevat veel vezels en maar weinig calorieën waardoor het een beter alternatief is dan de gewone aardappel. Maak zoete frietjes (wel in de oven bereiden) of bak of stoom stukjes zoete aardappel. De mogelijkheden zijn eindeloos! Voor 2,49 heb je 1 kilo zoete aardappel (AH).

Groene vrienden

Spinazie, broccoli, avocado, boerenkool, spruiten etc. zitten allemaal boordevol vitamines, mineralen en eiwitten. Al deze producten zijn eenvoudig te verkrijgen in de vriezer. Hier zijn ze vaak een stuk goedkoper en ingevroren voedsel bevat (minstens) evenveel voedingsstoffen als groentes van de versafdeling. Dit komt doordat de producten meteen naar het oogsten worden ingevroren.

Eieren

Deze eiwitbommen bevatten naast eiwitten ook veel vitamines en mineralen. Daarnaast zorgen ze een langere tijd voor een verzadigd gevoel. Let wel op dat te veel eieren een negatieve werking op het cholesterol kan hebben. Voor een doosje van zes eieren betaal je gemiddeld 1 euro 20.

Kwark

In bodybuildingland stipt op nummer één het populairste eiwitproduct. Lekker op elk moment van de dag maar vooral na je work-out om je spiermassa te herstellen. Kies in de supermarkt voor een magere kwark en vermijdt de kwark met smaakjes. Deze bevatten onnodige suikers en koolhydraten. Hou je niet van de zure smaak van kwark? Gooi er dan wat fruit doorheen of maak een lekkere kwark smoothie.

Kalkoenfilet

Ideaal voor de spieropbouw omdat het rijk aan eiwitten is en er bijna geen vetten inzitten. Ander eiwitrijk vlees zijn tonijn, kipfilet en rookvlees.

Lees ook: Gezonde pastagerechten voor minder dan 3 euro

Plaats een reactie

Sitemap