5x dingen die je kunt doen als je bent gestopt met je studie

Heb jij een opleiding gevolgd, maar ben je erachter gekomen dat dit niets voor je was? Dan is de kans groot dat je gestopt bent met deze studie. Dit is dan ook vast een goede keuze geweest, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een studie volgt dat helemaal niets voor jou is. Ben je gestopt met je studie en weet je even niet wat je nu moet gaan doen met al die tijd? Wij geven je wat handige tips in dit artikel, dus lees vooral snel verder.

Ga leuke dingen doen

Gestopt met de opleiding, wat nu? Als je pas net bent gestopt en een drukke periode achter de rug hebt, kan het een goed idee zijn om eerst even rustig op adem te komen. Plan wat leuke dingen in en geniet ervan dat je even tijd over hebt. Misschien had je wel wat leuke dingen in gedachten waar je door je studie eerder nooit tijd voor had. Dan is dit het ideale moment om het wel te doen.

Bijbaan/fulltimebaan zoeken

Als je even genoeg tijd voor jezelf hebt genomen en wat leuke dingen hebt gedaan, ben je misschien wel weer klaar voor een volgende stap. Als je gestopt bent met je studie en graag geld wilt verdienen, kan het verstandig zijn om op zoek te gaan naar een bijbaan. Een bijbaan is verstandig als je bijvoorbeeld een tussenjaar hebt en je dus nog wel op een later moment verder wilt gaan met studeren. Als je helemaal stopt met je studie en niet meer verder wilt gaan, kun je uiteraard gaan zoeken naar een echte fulltime of parttime baan. Wel is het dan natuurlijk zo dat je niet beschikt over dat ene diploma dat je wel in de eerste instantie in gedachten had. Houd hier dus rekening mee met solliciteren. In ieder geval is het zoeken van een baan of bijbaan een goed idee als je bent gestopt met studeren. Je wilt tenslotte ook wat geld gaan verdienen!

Ga reizen maken

Wat te doen na je studie? Waar je ook voor kunt kiezen, is om reizen te maken. Dit is natuurlijk de ultieme kans om dit te gaan doen. Als jij altijd al iemand bent geweest die graag mooie reizen wilt maken, kan dit het perfecte moment voor je zijn. Wellicht heb je de afgelopen maanden al wat geld gespaard, waar je dan die mooie reizen van kunt gaan maken. Zet eens op een rijtje waar je graag nog naartoe zou willen. Of je nu een paar weken of een paar maanden op reis gaat, meer van de wereld ontdekken is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Je zult dan echt herinneringen voor het leven maken en een onvergetelijke tijd tegemoet gaan.

Een nieuwe taal leren

Heb jij een talenknobbel en vind je het leuk om nieuwe talen te leren? Dan kan het ook een goed idee zijn om hier mee te beginnen als je bent gestopt met je studie. Of je nu de Franse, Engelse, Spaanse of Italiaanse taal leuk vindt, er zijn genoeg mogelijkheden voor om een nieuwe taal te leren. Dit kun je doen in de vorm van een opleiding, cursus of bijvoorbeeld gewoon via een app.

Taal leren

Begin met ondernemen

Ben jij ondernemend en heb je een goed idee? Waarom zou je dit dan niet combineren met elkaar en beginnen met ondernemen? Als je dit leuk lijkt, kan dit zeker een goed idee zijn. Je kunt het in ieder geval proberen. Als het niets voor je is, kun je er altijd weer mee stopen. Of je nu freelancer wilt worden of graag producten wilt verkopen: je hebt genoeg keuze, want je kunt in allerlei verschillende dingen gaan ondernemen. Ga jouw talenten of ambities eens na en kijk of er iets bij past. Wie weet ben jij binnenkort wel eigenaar van een nieuw, krachtig zakelijk concept. Misschien ben je over een aantal jaar wel fulltime aan het werk voor jouw eigen onderneming. In dit geval was het stoppen met je opleiding helemaal niet zo’n verkeerd idee.

Stoppen met je studie lijkt misschien in de eerste instantie niet zo fijn, want je had hier toch je hoop op gevestigd. Echter zijn er na een opleiding stoppen nog genoeg dingen die je kunt gaan doen. Nadat je tijd hebt genomen voor jezelf, kun je eraan werken om wat nieuws op te bouwen. Ga nieuwe uitdagingen aan en volg je dromen en ambities. Ook dan kun je succesvol worden!

Plaats een reactie

Sitemap