5 makkelijke ovenschotels voor minder dan 3 euro

Wij zijn gek op ovenschotels! Wij hopen jij ook, want wij hebben 5 makkelijke ovenschotels op een rijtje gezet. Handig om met je huisgenoten of met vrienden te eten want je hebt ze zo op tafel. En niet geheel onbelangrijk: de recepten zijn allemaal onder de 3 euro per persoon.

1. Preischotel met gehakt

Dit is een van onze favoriete ovenschotels. Makkelijk, snel en lekker! Wat wil je nog meer in een ovenschotel?! Voor twee personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram half om half gehakt € 1,79
  • 2 keer prei € 1,00
  • 200 gram crème fraîche € 0,69
  • 1 gele ui € 0,25
  • 1 ei € 0,21
  • Scheutje kookroom € 0,64
  • Handje geraspte kaas € 1,00
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
    Potentieel: aardappelschijfjes of vega gehakt
    Totaal: € 5,58 / 2 = € 2,80 per persoon

Bereiding (35 – 40 min): Je begint met het snijden van de ui, prei en knoflook in kleine stukjes. Zet een bakpan op het vuur, voeg een schutje olijfolie toe en bak het gehakt gaar. Voeg even later de groente erbij en bak gaar in 5 minuten. Meng in een apart bakje een ei, crème fraîche, kookroom, peper, zout en een theelepel peterselie door elkaar en voeg toe dit aan de groente. Schep alles goed door elkaar en verdeel het over een ingevette ovenschaal. Strooi en wat kaas overheen en zet de schaal voor 30 minuten in de oven.

makkelijke ovenschotels

2. Vis ovenschotel met aardappelpuree

Als je een keer iets anders dan gehakt wilt proberen in een ovenschotel dan is dit een ideaal gerecht. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de bereiding is simpel. Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 gele ui € 0,25
  • 1 paprika € 0,69
  • 3 eetlepels roomkaas € 0,69
  • Een handje geraspte kaas € 1,00
  • Huismerk aardappelpuree (3 pakje’s) € 1,50
  • 200 gram kabeljauw € 1,80
  • Peper en zout
    Potentieel: als je iets meer te besteden hebt, kun je de witvis vervangen door zalm 
    Totaal: € 5,83 / 2 = € 2,92 per persoon

Bereiding (35 – 40 min): Snij allereerst de vis in stukjes en verdeel je deze over een ingevette ovenschaal. Snij vervolgens de paprika in stukjes en strooi deze over de vis. Verwarm in een kleine pan de roomkaas met een schutje water of melk tot dat de roomkaas gesmolten is. Giet dit vervolgens over het mengsel in de ovenschaal. In een maatbeker kun je de puree maken. Houd je aan de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel als laatste de puree over de ovenschaal en strooi er wat kaas overheen. Schuif het voor circa 30 minuten in de oven.

3. Pittige enchilada’s

Het leuke aan wraps is dat je echt met alles moet vullen. In dit recept een klassieke vulling met gehakt, bonen en groente. Wij zijn het meeste fan van warme wraps die net uit de oven komen! Voor dit recept voor twee personen heb je nodig:

  • 6 wraps € 0,92
  • 1 gele ui € 0,25
  • 1 blikje tomatenblokjes € 0,45
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika € 0,69
  • Blikje kidneybonen € 0,65
  • 200 tot 300 gram gehakt € 1,79
  • Handje geraspte kaas € 1,00
    Potentieel: rode peper
    Totaal: € 5,75 / 2 = € 2,88 per persoon

Bereiding (30 – 35 min): begin met het verhitten van een bakpan met een schutje olijfolie. Bak allereerst het gehakt in een paar minuten gaar. Snij vervolgens de knoflook en ui fijn en voeg toe aan het gehakt. Bak een aantal minuten en snij ondertussen de paprika in stukjes. Deze kun je ook toevoegen. Voeg na circa 2 minuten de tomatenblokjes, chilipoeder en paprikapoeder toe. Laat dit een aantal minuten zachtjes doorkoken. Als het mengsel voldoende gebakken en verwarmt is, kun je het verdelen over de wraps. Deze leg je vervolgens opgerold in een ingevette ovenschaal. Strooi er wat kaas overheen en zet de schaal voor 20 minuten in de oven.

makkelijke ovenschotels

4. Pasta ovenschotel

De ideale combinatie tussen pasta én een ovenschotel! Met dit gerecht kun je eindeloze variëren. Wij kozen voor een variant met gehakt maar dit kun je eenvoudige vervangen voor iets anders zoals chorizo, salami, tonijn of vegetarisch gehakt. De voorbereidingen kosten ongeveer 10 tot 15 minuten. De rest van de bereiding doet de oven! Voor twee personen heb je nodig:

  • 300 gram half-om-half gehakt € 1,79
  • 1 paprika € 0,69
  • 1 gele ui € 0,25
  • 1 courgette € 0,60
  • 1 blikje tomatenpuree € 0,32
  • Handje geraspte kaas € 1,00
  • Handje cherrytomaten € 0,60
  • Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 150 gram pasta zoals penne of macaroni € 0,60
  • Peper en zout
    Totaat: € 5,85 / 2 = € 2,93

Bereiding (25 -30 min): Zet allereerst een pan met water op voor het koken van de pasta. Wacht tot het water kookt en voeg de pasta toe en kook gaar. Doe een schutje olijfolie in een bakpan en bak het gehakt gaar. Snij ondertussen de ui en knoflook in kleine stukjes. Bak deze mee zodra het gehakt klaar is. Vervolgens snijd je de paprika en courgette in stukjes. Voeg deze toe en bak in 5 minuten gaar. Als laatste voeg je het blikje tomatenpuree, de cherrytomaatjes (door midden) toe. Breng het geheel op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.

Schep het geheel daarna in een ovenschaal. Strooi er wat kaas overheen en laat het voor 15 minuten in de oven staan.

5. Makkelijke vega lasagne

Wij zijn dol op lasagne! De saus maken wij het liefst zelf. Dit is bijna net zo simpel als een kant-en-klaar sausje maar veel lekkerder en gezonder. Het gehakt hebben we vervangen champignons en andere groentes. Voor twee personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 gele ui € 0,25
  • 1 wortel € 0,49
  • 1 bakje champignons € 0,95
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika € 0,69
  • 1 courgette € 0,60
  • 4 tomaten € 1,09
  • Peper en zout
  • 3 eetlepels basilicum kruiden
  • Blikje tomatenpuree € 0,32
  • Huismerk lasagnebladen € 1,29
    Totaal: € 5,73 / 2 = € 2,87 per persoon

Bereiding (30 – 40 min): Begin met het snijden van de knoflook en gele ui in kleine stukjes. Bak deze vervolgens goudbruin in een bakpan en voeg even later fijn gesneden stukjes wortel toe. Blijf ondertussen regelmatig roeren in de pan. Als de wortel zachter is geworden, kun je de paprika, champignons en courgette in stukjes snijden en toevoegen. Bak dit geheel in ongeveer 5 minuten gaar en snij tegelijkertijd de tomaten in kleine stukjes. De tomaten en de tomatenpuree kunnen vervolgens toegevoegd worden. Breng het geheel op smaak met peper, zout en flink wat basilicum kruiden.

Voordat de lasagne opmaken kan worden, laat je de saus nog 5 minuten doorpruttelen. Zodra de lasagne is opgemaakt in een ingevette ovenschaal, kan deze de oven in voor ongeveer 25 minuten. Buon cibo!

*Om de recepten en prijzen overzichtelijk te houden zijn kruiden niet meegenomen in de gemiddelde prijs per persoon. Dit artikel is niet gesponsord.

Lees ook: Lekkere recepten met maar 5 ingrediënten

Plaats een reactie

Sitemap