5 leuke restaurants in Eindhoven

Lekker uiteten hoort natuurlijk bij het studentenleven, zo ook voor studenten in Eindhoven. We mogen het krap hebben, maar we mogen onszelf ook graag regelmatig verwennen. Hoewel dat in coronatijd eigenlijk alleen nog maar gaat door middel van bestellen en afhalen, komt daar ook weer een keer een einde aan. Dan hopen wij dat de volgende restaurants er nog steeds zijn, want het zijn wat ons betreft de 5 leukste restaurants in Eindhoven.

Sakana (sushi restaurant)

In de categorie Japans is sushi restaurant Sakana in Eindhoven onze favoriet. Van sushi, nigiri, maki, temaki en gunkan tot pokébowls, ze hebben het en het is allemaal erg geslaagd. Ze bezorgen ook, dus zelfs in coronatijd kun je genieten van het Japanse eten van Sakana. Het all-you-can-eat concept is welbekend en studentvriendelijk, want je kunt veel lekkers eten voor relatief lage kosten.

Asmara (Oost-Afrikaans restaurant)

Voor een unieke eetervaring is Asmara absoluut aan te raden. Het bepaald niet alledaagse Oost-Afrikaanse eten moet je een keer geprobeerd hebben. Stel je er verschillende kleine salades of gekruide gerechtjes met groenten en/of vlees voor die met de hand eet met behulp van een stuk injera. Dat is een soort pannenkoek, maar dan licht zurig. Het restaurant is zeker niet duur, dus zeker het proberen waard. Ook vegetariërs en veganisten kunnen er prima terecht. Wanneer je er ter plekke gaat eten, worden ook je handen aan tafel gewassen, wat al een bijzondere ervaring op zich is. In coronatijd is het mogelijk om af te halen bij Asmara.

Leuke restaurants in Eindhoven

Radio Royaal (Frans-Duits restaurant)

Wil je in een unieke, industriële omgeving dineren, dan moet je bij Radio Royaal zijn. Dit restaurant bevindt zich in een oud energiehuis op Strijp-S, wat en voormalig fabrieksterrein van Philips is. In dit bijzondere, ruige interieur kun je genieten van klassieke en toegankelijke gerechten uit de Duitse en Franse keuken, zoals flammkuchen en kip van het spit met pommes dauphine. In coronatijd kan er doordeweeks afgehaald worden.

Down Town Gourmet Market (international)

Wil je een wat meer casual omgeving eten en zowat oneindig veel keuze hebben, dan moet je zeker naar de Down Town Gourmet Market in Eindhoven. In deze overdekte foodhall met gezellige zitjes vind je rond de twintig minirestaurants die street food serveren. De keuze is reuze, van Afghaans en Indiaas tot Viëtnamees en Tex Mex. Voor ieder wat wils en dus voor iedereen geschikt. In coronatijd is het mogelijk om te bestellen.

Bij Albrecht (plantaardig restaurant)

Voor vegans is Bij Albrecht the place to be, en voor anderen eigenlijk ook. Dit volledig plantaardige restaurant laat groentes volledig tot hun recht komen op creatieve manieren, en dat levert memorabele gerechten op. In coronatijd is er ook een afhaalmenu.

Trakteer jezelf als de portemonnee het toelaat zeker ook in deze rare tijd op lekker eten van deze restaurants, ook al moet je het thuis opeten. Zo help je ervoor te zorgen dat deze restaurants er ook na coronatijd nog zijn!

Plaats een reactie

Sitemap