5 budget reistips voor een weekendje weg

Het idee voor een weekend weg is vaak zo geboren. De plek van bestemming is meestal ook snel bepaald maar de reis er naar toe is soms nog even een dingetje. De meeste studenten beschikken niet over een auto en 90% van hen heeft een week OV. Om deze redenen zijn ze voor het grootste deel aangewezen op het OV (duur!) Wij geven je daarom 5 budget reistips voor minder dan 40 euro via Omio.

Met de bus naar Gent

Deze gezellige stad ligt iets over de grens en is vanuit Nederland goed bereikbaar met de bus. Het is misschien niet de meeste comfortabele vervoersoptie maar wel erg cheapy. Voor nog geen 30 euro reis je heen en terug met de FlixBus vanuit Amsterdam naar Gent. Je dient de heen- en terugweg wel los van elkaar te boeken. Hoe langer je van tevoren boekt, hoe goedkoper een plekje in de bus. Een ritje naar Gent is ongeveer 3 uur.

Treinen naar Keulen

De stad waar zowel de shopper als de cultuurliefhebber zijn hart ophaalt. Met de trein ben je ongeveer 2,5 uur onderweg voor ongeveer 19 euro voor een enkele reis. Een retourtje kost je dus iets minder dan 40 euro en je kunt vanuit Amsterdam reizen met de supersnelle ICE.

Treinen in eigen land

Wanneer je kiest voor een weekendje in eigen land kun je kiezen voor vervoer per trein. Iedere student die doordeweeks een OV kaart gebruikt heeft in het weekend recht op 40% korting. Een retourtje van Amsterdam naar Groningen of op en neer naar de zuidelijkste stad van Nederland: Maastricht kosten beiden ongeveer 30 euro. De reistijd is ongeveer 2,5 tot 3 uur.

Bus naar Brussel

Zin in een bezoekje aan de hoofdstad van Europa? Voor +/- 26 euro (retour) reis je al met de bus naar Bruxelles! Een weekendje Brussel heeft meer te bieden dan een bezoek aan de Europese parlementsgebouwen. Heerlijk eten in een van de vele restaurants, winkelen en (voor de liefhebbers) cultuur is er genoeg te vinden in deze wereldstad.

Met de bus Antwerpen

Net als Gent ligt deze stad net over de grens bij Breda. Je kunt kiezen voor vervoer per trein of per bus. De trein is een stuk sneller (maar liefst 2 uur) maar daarmee wel duurder (60 a 70 euro retour). Met de bus doe je er gerust 4,5 uur over om in Antwerpen te komen. Maar hé je bespaart daar wel minimaal 40/50 euro mee die je weer kunt uitgeven aan heerlijke speciaal biertjes!
Deze blogpost is gepubliceerd in samenwerking met een externe partij

Plaats een reactie

Sitemap