4 manieren om passief inkomen te realiseren

Werken is voor de meeste mensen noodzakelijk om te kunnen rondkomen. Dat geldt net zo goed voor studenten. De meesten worden van dat werken echter niet snel rijk. Zou het niet fijn zijn als je je geld kan laten groeien, zonder dat je je er kapot voor hoeft te werken? We bespreken vier manieren om passief inkomen te realiseren.

Spaarrekening

Geld opzij zetten op je spaarrekening levert momenteel bijna niks meer op, hoewel het wel per bank en per spaarrekening kan verschillen wat het rentepercentage is. Goed zoeken naar de juiste plek om je geld weg te zetten kan dus zeker lonen. Zeker als je bereid bent om je geld voor een tijd vast te zetten. Je kunt dan namelijk profiteren van de hogere renten van een spaardeposito. Dit is uiteindelijk de makkelijkste en minst risicovolle manier om met bestaand geld passief aanvullend inkomen te genereren.

Cryptovaluta

Ben je bereid een gokje te nemen? Dan liggen er zeker kansen om je geld te laten groeien door te beleggen in cryptovaluta. Deze zijn momenteel erg populair, hoe ontastbaar ze letterlijk ook zijn. Door de grote interesse zijn er flinke koersschommelingen waar te nemen met op z’n tijd flinke pieken. Alleen in de eerste helft van 2021 is er van alles gebeurd op de cryptomarkt en was er alle kans om in relatief korte tijd je geld behoorlijk te laten groeien. Als je slim investeert, door crypto’s aan te kopen als ze laag staan en te verkopen wanneer ze hoog staan, kun je mooi bijverdienen. Sta je in het rood met je investering? Verkoop niet maar wacht geduldig tot het tij keert.

Aandelen

Ook door te beleggen in aandelen, obligaties en effecten, kun je een mooi extra zakcentje verdienen als je bereid bent wat risico te lopen. Veel meer nog dan het geval is op de cryptomarkt, is verstand van zaken van belang bij het beleggen in aandelen, obligaties en effecten. Het is dan vaak ook beter om het uit te besteden aan een bank of een beleggingsfonds. Vaak kun je dan kiezen uit verschillende risiconiveaus, waarbij de potentiële hoogte van de winst stijgt naarmate je meer risico neemt. Ook hier bestaat de kans dat je geld verliest, maar als je niet bereid bent om wat risico te nemen, zal je geld ook niet snel groeien.

Manieren om passief inkomen te realiseren

Stockbeelden

Maak jij graag mooie foto’s en video’s? Dan kun je daar mogelijk ook nog wat mee bijverdienen door ze te uploaden naar websites voor stockfoto’s en stockvideo’s, zoals Shutterstock. Wanneer anderen jouw beelden downloaden, krijg jij daar een kleine vergoeding voor. Er zit aardig wat werk in het uploaden en zo goed mogelijk taggen van jouw beelden, zodat deze ook makkelijk gevonden kunnen worden. Maar als je dit goed doet, kun je daarna achterover zitten en kijken of het je wat oplevert. Uiteraard is het iets van de lange adem, maar aan foto’s en video’s die je al geüpload hebt heb je geen werk meer terwijl ze je toch nog iets kunnen blijven opleveren.

Natuurlijk zijn er ook nog andere manieren waarop je met een beetje geluk makkelijk geld kunt verdienen, maar bovenstaande opties kosten de minste moeite. En dat is toch het idee van passief inkomen genereren: dat je er na een kleine aanzet verder niet zo veel voor hoeft te doen.

Plaats een reactie

Sitemap