3x wakker blijven tijdens college

Soms lijkt het een onmogelijke opgave voor studenten, wakker blijven tijdens college. Niet alle hoorcolleges zijn even interessant en docenten doen vaak niet hun best om dit te veranderen. Toch is het noodzaak dat je tijdens de colleges wakker blijft en je tentamens haalt. 

Gelukkig zijn er een paar slimme trucjes die je helpen om wakker te blijven tijdens de stoffige colleges.

Koffie

Het is een inkoppertje maar koffie zorgt er daadwerkelijk voor dat je alerter en geconcentreerder blijft. De cafeïne in koffie blokkeert de stof adenosine in je lichaam. Dat stofje zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Je lichaam heeft met een cafeïneshot dus zelfs tijdens die saaie, lange uren college niet door dat het moe wordt.

Zorg er wel voor dat je niet meer dan 3 koppen koffie per dag drinkt. Als je meer drinkt kun je maagklachten en extreme energie kicks krijgen. Ook niet ideaal tijdens hoorcolleges.

Groene thee

Hou je niet van koffie of wil je minderen met cafeïne? Kies dan voor groene thee! Uit onderzoek is gebleken dat een kopje groene thee je hersenen een boost geeft, je scherper maakt en het zou zelfs je geheugen verbeteren. In groene thee zit ongeveer de helft minder cafeïne dan in een kop koffie.

Snack regelmatig

Snacken is niet alleen heel leuk en lekker maar het kan je ook helpen om je te concentreren. Kies daarbij wel voor een gezonde snacks zoals een banaan, appel of gedroogd fruit. Probeer niet te grijpen naar chips, croissantjes of ander vet voedsel. Hier wordt je juist moe van waardoor je concentratie verslechterd. Tip: bekijk 8 power snacks voor tijdens college.

Aanvullende tips om wakker te blijven:

  • Probeer recht op te blijven zitten tijdens de les. Als je onderuit gezakt in je stoel hangt wordt je lichaam ook lui. Als je rechtop zit is het moeilijker om in slaap te vallen.
  • Je kunt af en toe aan je oorlel trekken of hard op je tong bijten. Jaa, dit werkt echt, probeer maar!
  • Drink regelmatig water. Het lijkt een open deur, maar veel studenten vergeten genoeg te drinken. Hierdoor kan je lichaam behoorlijk futloos aanvoelen.
  • Probeer zoveel mogelijk nuttige aantekeningen te maken. Je onthoud de stof beter en je blijft eerder wakker.

Plaats een reactie

Sitemap