10 manieren om geld te verdienen zonder baan

Geld verdienen zonder een baan te hebben. Dat moet voor veel studenten als muziek in de oren klinken. Een (bij)baan kan een behoorlijke sleur in jouw dagelijkse leven zijn. Naast je studie ben je zo ongeveer genoodzaakt om een bijbaantje te hebben, anders kan je je kamer namelijk niet bekostigen. Natuurlijk zijn er ook manieren om geld te verdienen zonder een baan te hebben. Wij hebben een aantal mogelijkheden bekeken en voor jou op een rij gezet!;) 

Online geld verdienen student

Online enquêtes invullen

Een klassieker: de online enquête. Er zijn diverse websites op het internet te vinden waar jij enquêtes in kan vullen. Vaak belonen deze websites jou met verschillende vergoedingen. Soms per vraag, soms per enquête en soms per minuut. De beloningen zijn ook erg divers. Soms krijg je geld per vraag en soms spaar je voor cadeaus. Een aantal voorbeelden van enquête websites:

Geld verdienen door rechtszaken

Oké, dit klinkt misschien wat raar. Maar je kunt je slag slaan uit rechtszaken die tegen bedrijven zijn aangespannen. Heb jij bijvoorbeeld ooit Redbull gekocht? Dan kun je zomaar € 15,- krijgen vanwege hun slogan ‘Redbull geeft je vleugels’. Het is natuurlijk best lastig om dit soort bedrijven te vinden. Gelukkig zijn er een aantal websites die jou daarbij kunnen. Een voorbeeld daarvan is de Amerikaanse Class Action Rebates.

Verkoop je oude (studie)boeken

Je hebt ongetwijfeld in je kast, op zolder of achter je schuine kant nog wel een aantal oude boeken liggen. Zet deze eens te koop op bijvoorbeeld bol.com en verdien geld. Als je geluk hebt het je ook nog eens een uniek exemplaar in je kast liggen. Als je echt alles uit de kast wilt halen moet je langs je lokale kringloop gaan en daar dozen met oude boeken ophalen. Vervolgens verkoop je ze voor 5 of 10 euro.

Test websites

Een andere leuke en interessante methode om geld te verdienen vanuit je luie stoel is door het testen van websites. Op usertesting krijg jij $10 voor het testen van een website. Makkelijker gaat het niet worden, toch? Er zijn trouwens ook nog andere websites waarop je geld kan verdienen door het testen van websites.

Word affiliate marketeer

Als affiliate marketeer probeer jij producten van bedrijven aan de man te brengen. Bij een aankoop krijg jij een percentage van het verkochte goed. Als jij goede sales skills hebt en je weet veel traffic te scoren, maak je een goede kans om succes te hebben in affiliate marketing! Er zijn verschillende organisaties waarbij jij affiliate marketeer kan worden.

Shirts ontwerpen en verkopen

Etsy.com is een website waar jij zelf producten kan maken en verkopen. Ben jij creatief en kan je bijvoorbeeld goed t-shirts ontwerpen? Dan kan jij via Etsy je shirts verkopen. Er zijn echter ook websites waarbij jij zelf ook niets met de distributie te maken hebt. Hier ben jij echt puur de ontwerper. Een bedrijf regelt vervolgens de bedrukking en verzending. Jij krijgt een vergoeding voor je geleverde design.

Een eBook schrijven

Er zijn websites die er bewust voor kiezen om eBooks die zij zelf geschreven hebben op hun site aan te bieden. Hierdoor verdienen zij geld. Je kan er voor kiezen om zelf zo’n eBook te schrijven. Als je een (goedlopende) website hebt kan jij daarop jouw eBook verkopen. Het kan je al snel geld opleveren. Hier lees je hoe je een goed eBook kan maken.

Betaald op forums reageren

Er zijn bedrijven die er baat bij hebben dat zij ‘positief’ worden benoemd op verschillende fora. Er zijn een aantal bedrijven die hier slim op inspelen door tegen een bepaald tarief mensen op verschillende fora te laten schrijven. Als je een beetje goed Engels schrijft, kan je je aanmelden bij Paid Forum Posting. Zij zijn regelmatig op zoek naar schrijvers die voor hun op fora kunnen reageren. Jouw taak is dan om bijvoorbeeld om 5 keer per dag te reageren op verschillende topics.

Vertalen

Heb jij een talenknobbel? Dan kan je vertaler worden. Hiervoor moet je wel zelf actief op zoek gaan naar klanten. Dit kan natuurlijk vanuit je luie stoel. Er zijn genoeg bedrijven die op zoek zijn naar mensen die een bepaalde taal machtig zijn. Als je als Nederlander bijvoorbeeld Chinees spreekt en schrijft, zijn er ongetwijfeld bedrijven die baat hebben bij jouw talent. In dit artikel vind je er meer over.

Vloggen

Vrij actueel, maar er zijn mensen die goed betaald krijgen voor het laten zien van hun dagelijkse leven. Op YouTube kun je namelijk gebruik maken van zogenaamde advertentiereclames. Vloggers nemen video’s op en hopen veel kijkers te scoren met hun bezigheden. Vervolgens krijgen ze een bedrag uitgekeerd van Google omdat mensen de advertenties hebben gezien en/of er op geklikt hebben.

10 manieren om geld te verdienen zonder baan. Het is dus echt mogelijk!;) Heb jij geen zin om een bijbaantje te nemen en werk je toch echt het liefst achter je computer? Dan heb je hopelijk iets aan deze tips gehad!

Lees ook: 10 creatieve manieren om geld te verdienen

2 gedachten over “10 manieren om geld te verdienen zonder baan”

  1. De site euroclix is een betrouwbare website. Hierop geef je je mening over bepaalde dingen via enquetes en kan je de zogenoemde clix verdienen en verzilveren. Ook heb je exclusieve kortingen en aanbiedingen op sites zoals Bon Prix en Hello Fresh.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Sitemap