10 creatieve manieren om geld te verdienen

Een bijbaantje bij de supermarkt is allang niet meer de enige manier om geld te verdienen als student. Eerder schreven we al eens over 10 manieren om bij te verdienen zonder baan. In dit artikel lichten we 10 creatieve manieren uit.

Verkoop je skills

Niet iedereen is overal goed in. Dat is niet erg maar af en toe heb je hulp nodig van mensen die bepaalde vaardigheden beter beheersen dan jijzelf. Als jij bepaalde vaardigheden goed beheerst kun jij hier je voordeel meedoen op websites zoals Fiverr. Hier kun je namelijk jouw skills verkopen. Voorbeelden hiervan zijn het maken van een website, het ontwerpen van een logo of het bieden van een spraakopname. Meer informatie over geld verdienen met Fiverr vind je hier.

Video’s maken en monteren

Vind je het leuk om video’s te maken in je vrije tijd? Dan kun je hier misschien ook geld mee verdienen! Vraag eens in je omgeving of iemand toevallig op zoek is naar een leuke video voor zacht prijsje. Als dat succesvol blijkt en de ontvanger blij is met zijn of haar video’s, kun je het bedrag verhogen. Deze manier van geld verdienen kun je overigens ook aanbieden op Fiverr.

10 creatieve manieren om geld te verdienen

Geef online masterclasses

Als je goed bent in bijvoorbeeld wiskunde, je in staat bent om video’s te monteren en ingewikkelde theorieën op een eenvoudige manier kunt uitleggen, dan kun je wellicht online lessen geven voor geld. Dit kan via verschillende platformen zoals YouTube of Vimeo.

Verhuur je kamer

Als het mogelijk is, kun je kamer verhuren als je een tijdje op reis bent of als je ergens anders goedkoper kunt wonen. Stem dit natuurlijk wel eerst af met je huisgenoten. Als zij er geen probleem mee hebben, kun je je kamer in bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht gemakkelijk onderverhuren via Airbnb. Door gelijksoortige kamers in de buurt te bekijken, kun je de vraagprijs bepalen. De kunst is om niet te veel en ook niet te weinig te vragen. Als je te weinig vraagt, kan een potentiële huurder argwaan krijgen.

Word een transcriptionist

Wetenschappers doen veel onderzoek in de vorm van interviews. Zij hebben vaak geen tijd om deze interviews uit te typen terwijl dit wel vereist is voor hun onderzoek. Om deze reden kun jij je aanmelden als transcritionist (het is geen officieel woord ;)). Om geld te verdienen met deze bijbaan moet je goed en snel in het Engels kunnen typen. Websites waar je kunt aanmelden zijn NetTranscripts, Rev.com en Allegis Transcription.

Verkoop je foto’s

Iedere amateurfotograaf die mooie plaatjes kan schieten, kan deze foto’s vervolgens weer verkopen voor geld. Op een website als microstock kun je aanmelden en je gemaakte foto’s uploaden. Bedrijven kopen jouw foto’s bijvoorbeeld voor commercieel belang. Wat je verdient, is afhankelijk van de kwaliteit van jouw foto’s. Hier vind je meer over geld verdienen met je eigen foto’s.

creatieve manieren

Word huisdierenoppas

Geld verdienen door met honden, katten of konijnen te knuffelen? Het kan echt! Een ideale bijbaan voor echte dierenliefhebbers! Om een dierenoppas te worden, kun je je aanmelden bij een van de vele platformen. Voorbeelden hiervan zijn huisdierenoppas.nl en Pawshake. Je helpt mensen uit de buurt met het verzorgen van hun huisdier als ze een tijdje weg zijn of weinig tijd hebben. Wat je verdiend is geheel afhankelijk van het baasje. Waarschijnlijk krijg je een vast bedrag per dag of per wandeling.

Geld verdienen met je smartphone

De meeste studenten hebben hun smartphone dag en nacht bij zich. Waarom dan niet een extra zakcentje bijverdienen met je digitale vriend? In deze blog schreven we al eens over 10 manieren om geld te verdienen met je smartphone. Van het testen van apps tot het gebruiken van online advertenties, het hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn!

geld verdienen met apps

Je eigen webshop / website

Als je interesse hebt in online verkoop, kun je een eigen webshop beginnen. Gelukkig hoef je daar geen voorraad voor in te kopen. Je kunt namelijk affiliate marketing toepassen om geld te verdienen. Hoe je dat precies doet, kun je in dit artikel lezen. Om op een snelle manier veel bezoekers naar je nieuwe site te krijgen, kun je je het beste focussen op een bepaalde groep kopers. Dit zijn bijvoorbeeld voetbalclubs of nog specifieker, studenten die bij een voetbalclub zijn aangesloten.

Verkoop je aantekeningen

Veel studenten maken tijdens het studeren samenvattingen of aantekeningen. Handig natuurlijk en zo voorkom je waarschijnlijk een herkansing! Maar waarom zou je deze samenvattingen en aantekeningen niet verkopen aan medestudenten? Er zijn namelijk genoeg studenten die niet de moeite nemen om dit uit te werken en hier met alle liefde een paar euro voor over hebben. Als je interesse hebt, kun je eens kijken op Stuvia.nl of Knoowy.nl.

Lees ook: Freelancen als student, is het mogelijk?

Plaats een reactie

Sitemap