Wat kost een bakje koffie?

DELEN
Wat kost een bakje koffie?

De meeste studenten beginnen hun dag met een kop koffie. Je wordt er wakker van of het geeft je een oppepper tijdens een saai college. Met een gemiddelde van 3 kopjes koffie per dag drinken studenten aardig wat koffie. Maar wat kost een bakje koffie en wat is de goedkoopste manier om koffie te zetten? 

Koffie heb je in alle soorten en maten. Een simpele lungo, cappuccino of een flat white. Ieder heeft zijn eigen favoriet. Echter heeft wel elk kopje koffie een eigen prijskaartje…

Senseo

Een aantal jaar geleden een enorme hit; de koffiepads! De laatste jaren wordt het koffieapparaat steeds vaker vervangen door een Nespresso, bonenmachine of een Dolce Gusto. Echter is de Senseo nog steeds niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Begrijpelijk want het is makkelijk en goedkoop. Voor een zak met 36 koffiepads van Douwe Egberts betaal je bij Albert Heijn ongeveer €3,75. Dat is 10 cent per kopje. Voor een zak van 36 koffiepads van het huismerk van Albert Heijn betaal je €3,20. Als je dit bedrag deelt door 36 kom je uit op 9 cent per kopje.

Filterkoffie

De oude, vertrouwde filterkoffie is momenteel weer helemaal terug van weggeweest. Voor een pak snelfiltermaling 250 gram van Douwe Egberts betaal je bij Albert Heijn ongeveer €2,70. Hier haal je ongeveer 70/80 kopjes uit. Per kopje is dit ongeveer 5 cent. Naast de koffie heb je natuurlijk ook filters nodig. Deze kosten ongeveer 27 cent per 100 filters.

Cupjes koffie

De afgelopen jaren zijn er steeds meer koffie cups te vinden in de supermarkt. Dit komt door de grote toestroom van Nespresso en Dolce Gusto apparaten. Voor een pakje met 10 Nespresso cups betaal je €3,70, dit is 37 cent per kopje. Aan de hoge kant dus. Dolce Gusto heeft op dit moment nog weinig concurrentie waardoor de prijzen voor de cups ook redelijk hoog liggen. De prijs voor een Dolce Gusto doosje met 16 cups is €4,99. Per kopje betaal je ongeveer €0,31.

Koffiebonen

Koffiebonen verschillen sterk qua prijs en kwaliteit. Voor topmerk Illy betaal je ongeveer €7,99 voor 250 gram. Voor een zak Douwe Egberts koffiebonen van 250 gram betaald je ongeveer €4,90. Uit 250 gram haal je ongeveer 38 bakjes koffie. Een kopje koffie kost dan ongeveer 13 cent. Helaas moet je voor deze koffie wel een espressomachine aanschaffen. Meestal zijn deze erg duur. Een beetje koffiemachine begint bij 200 euro en loopt wel op tot 2.000.

Bron: www.gewoonovergeld.nl

DELEN

1 REACTIE

  1. Filterkoffie is per kop toch wel wat goedkoper dan 25/30 cent per kop?
    Hoeveel kopjes zitten er in een 250 grams’ pak? 80 porties!
    Dus is de prijs per kop: €2,70 : 80= 3,4 cent per kopje

    Daarnaast zijn de aanschafkosten van een goede filterkoffie-apparaat (rond €30.-) meestal lager dan die van een Senseo of Nespresso. Ook deze kosten behoren toch tot de prijs per kopje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here