Goedkoop met het OV zonder studentenreisproduct

DELEN
studentenreisproduct

Goedkoop reizen zonder een studentenreisproduct is niet makkelijk. Voor een retourtje zonder 40% korting betaal je al gauw rond de 30 euro per keer. Stel dat je dit elke werkdag doet, dan ben je al rond de 150 euro per week kwijt alleen aan het openbaar vervoer! Om deze reden hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet hoe je goedkoper met het OV kunt reizen zonder een studentenreisproduct!

‘Vergeten’ uit te checken

Wanneer je incheckt bij NS is het opstaptarief altijd €20,-. Wanneer je reis meer kost dan het instaptarief, kan het goedkoper zijn om niet uit te checken. Je betaald dan alleen het instaptarief en niet de extra kosten voor de reis. Let op: je mag maximaal 12 keer ‘vergeten’ uit te checken. Daarna moet je bij de balie je kaart laten wissen.Hier vind je per vervoerder de instaptarieven.

Samen reizen

Als je samen reist met iemand die wel over een studentenreisproduct beschikt, kun je de samenreiskorting aanzetten. Op deze manier bespaar je weer 40 procent op de reis. Als je alleen reist kun je ook de samenreiskorting aanzetten. Zoekt iemand in de trein die (waarschijnlijk) over een studentenreisproduct beschikt en vraag of je mag meereizen. Veel studenten vinden dit geen probleem en het je bespaart veel geld!
Een paar keer per jaar ontvang je bij de post een ‘meereiskaartje’. Gebruik deze altijd! Wanneer je alleen reist kun je weer aan iemand vragen of je mee mag reizen.

Actie treinkaartjes

De NS heeft zo nu en dan leuke aanbiedingen in samenwerking met grote Nederlandse winkelketens. Deze extra goedkope treinkaartjes betekenen vaak al een hele dag gratis reizen voor bijvoorbeeld €15,-. Als je denkt dat je de komende tijd veel te gaat reizen, kun je meteen een boel kortingskaarten inslaan. Wees er snel bij want vaak is het op=op.

Net afgestudeerd

Wanneer je afgestudeerd bent moet je studentenreisproduct stopzetten. Als je vervolgens binnen drie maand na je afstuderen een ‘uitgestudeerd’ abonnement aanvraagt bij NS ontvang je gratis 40% korting na 09.00 en 40% korting in het weekend. Hier vind je hoe je het abonnement kunt aanvragen.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here