Home Meest recent Bijverdienen in een smaakpanel

Bijverdienen in een smaakpanel

0
Smaakpanel

Je mening geven en het eten van nieuwe of bestaande voedingsproducten? Dat wordt er bedoelt het met een smaakpanel. Jouw mening is voor veel bedrijven veel waard! Op deze manier verdien jij wat bij en hebben bedrijven informatie waar zij iets mee kunnen.

Hoe werkt het

De onderzoeken variëren van onderwerp. Sommige onderzoeken hebben betrekking tot de kwaliteit of smaak van een product. Andere onderzoeken hebben te maken met de verpakkingen of uiterlijk van een product.
Bij een smaakpanel zit je vaak met een groep van 10 á 20 mensen in gesloten hokjes. Iedereen krijgt het zelfde product voorgeschoteld en geeft zijn of haar mening hier over over. Tussen de producten door wordt je gevraagd om je smaak te neutraliseren met droge crackertjes en water. Op deze manier wordt je mening voor het volgende product niet beïnvloed door het vorig.

Aanmelden smaakpanel

In de grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Groningen zijn er enkele  onderzoeksbureaus actief die opzoek zijn naar deelnemers voor het smaakpanel. Meldt je daarom bij zoveel mogelijk smaakpanels aan want je wordt niet overal meteen uitgekozen. Voor je kunt deelnemen aan een onderzoek krijg je altijd eerst een e-mail met wat algemene vragen. Uit deze vragen wordt je wel of niet geselecteerd voor een onderzoek. Als je bent geselecteerd krijg je een mailtje met tijd en locatie van onderzoek. Als je alle e-mailtjes beantwoord kun je ongeveer 1 á 2 keer in de twee weken deelnemen aan een onderzoek. Dit is per locatie en onderzoeksbureau verschillend.

Uitbetalen

Het uitbetalen van de vergoeding gaat bij ieder smaakpanel anders. Het kan zijn dat je na een onderzoek op je rekening uitbetaald krijgt maar het kan ook contant. Voor een onderzoek dat één uur duurt krijg je ongeveer 20 euro. Voor een onderzoek dat langer duurt tussen de 20 en 40 euro per keer.

Enkele onderzoeksbureaus:
MobielCentre – Utrecht, Groningen, Schiphol, Eindhoven, Almere
OP&Product research – Utrecht
Newcom – Enschede
Smaakonderzoek – Wageningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here